KNMT weer aanwezig bij Dental Management Game

26 september 2017

Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een eigen tandartspraktijk? Hoe regel ik mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering? En hoe zit het eigenlijk precies met belastingen en financiering? Op deze en andere vragen krijgen vijfde- en zesdejaars studenten tandheelkunde tijdens de Dental Management Game (DMG).

Via de KNMT is het Nt is dit jaar weer aanwezig tijdens de 6 Dental Management Game bijeenkomsten die op de 3 universiteiten georganiseerd worden. De studenten doen de opdrachten in groepjes en worden hierin begeleid door mentoren van 9 bedrijven, waaronder ABN Amro, Movir, Coltene en Netpoint.

De opdrachten bestaan onder meer uit het inzichtelijk maken van de ambities, het maken van een begroting aan de hand van een casus en een bouwtekening, waarop de studenten beoordeeld worden. Vorig jaar volgde het Nt een groepje studenten van ACTA en deed hiervan verslag via blogs op ntdigitaal.nl, dit jaar zal dit gebeuren in vlogs.

Van elke universiteit doen er 45 studenten mee. Als zij de opdrachten voldoende maken, worden zij beloond met een 3-daagse skireis naar Oostenrijk in januari. Op 2 oktober vindt de eerste introductieavond plaats in Groningen. Een dag later volgt Groningen en de week erop start de DMG in Amsterdam.

Total votes: 108