facebook

KNMT wendt zich tot Raad van State inzake taakherschikking

Arjen
van
Driel
2 minuten
Taakherschikking
De Raad van State bekijkt momenteel of het wetgevingsproces correct gevolgd is en of de maatregel juridisch voldoet. De KNMT draagt daar haar argumenten tegen het experiment aan bij.

KNMT wijst Raad van State op gebrekkige onderbouwing experiment en op argumenten tegen het experiment

Om de maatregel van minister Bruins voor de zelfstandige bevoegdheid van mondhygiënisten alsnog van tafel te krijgen heeft de KNMT zich 9 januari per brief tot de Raad van State (RvS) gewend. De RvS bekijkt momenteel of het wetgevingsproces correct gevolgd is en of de maatregel juridisch voldoet. Naar onze mening schort er aan beide zaken het nodige.

In de brief wijzen we onder andere op het feit dat de minister argumenten tegen het experiment zonder weerlegging terzijde schuift en op de gebrekkige onderbouwing van de maatregel. Het verzoek dat we aan de RvS doen, is om de brief mee te nemen in zijn juridische toetsing van het Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid geregistreerd mondhygiënist.

Brief van KNMT is aan dossier toegevoegd voor de voorbereiding van het advies van de RvS

De KNMT wendt zich tot de Raad van State nu de Tweede en Eerste Kamer medio december hebben ingestemd met dit besluit. De RvS heeft laten weten de brief van de KNMT aan het dossier te hebben toegevoegd, zodat hij deze bij de voorbereiding van het advies kan betrekken. Als de maatregel de toets van de RvS doorstaat, wil de minister nog dit jaar een nulmeting uitvoeren en rond mei 2020 met het experiment starten.
Vanaf dat moment krijgen 4-jarig opgeleide mondhygiënisten die in het tijdelijke BIG-register geregistreerd staan, in principe 5 jaar lang de bevoegdheid om zelfstandig te boren, foto’s te maken en verdoving te geven. Daarna wordt het experiment geëvalueerd.

Lees de brief van de KNMT aan de Raad van State (pdf)

belangenbehartiging
taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen