KNMT werkt aan veilige gegevensuitwisseling

23 juni 2016

In de samenwerking met collega’s is het prettig om snel digitaal informatie te kunnen uitwisselen. Hiervoor zijn inmiddels tal van mogelijkheden. Maar, de zorgen rond de bewaking van privacy nemen toe. De KNMT werkt er hard aan om tandartsen te ondersteunen in het veilig uitwisselen van gegevens en ICT.

Integratie gegevensuitwisseling in softwaresystemen

De KNMT maakt afspraken met de elektronische berichtendienst ZorgMail en met MeaMedicaDental, een partij die een systeem biedt waarmee de tandheelkundige professional direct een overzicht krijgt van alle relevante medisch tandheelkundige interacties. 

Om beide systemen in de bestaande softwaresystemen te integreren - een wens van veel leden - is de KNMT ook in gesprek met softwareleveranciers. Een aantal leveranciers zijn hiermee aan de slag, maar realisatie vraagt enige tijd.

Deze zomer gaan we een groep leden bevragen over ict-beveiliging, gegevensuitwisseling met collega’s en de wensen voor de toekomst. Daarnaast zetten we alle wettelijke verplichtingen rondom informatiebeveiliging op een rij.

Komend najaar informatie en hulpmiddelen gereed

Komend najaar kunt u van ons een overzicht van verwachten van wettelijke eisen, gerelateerd aan de dagelijkse praktijk. Deze informatievoorziening wordt gecombineerd met de uitrol van de gekoppelde Zorgmail en MeamedicaDental, met kortingen voor KNMT-leden. Zo weet u aan welke eisen u moet voldoen en zijn er hulpmiddelen beschikbaar die u daarbij kunnen helpen.

Lees over gegevensuitwisseling een uitgebreid artikel door het Nederlands tandartsenblad