facebook

KNMT wil af van onnodige vermeldingen BIG-nummer

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Big-nummer
De KNMT roept minister De Jonge van VWS op om geen overbodige en onnodige administratieve lasten op te leggen rondom het verplicht bekend maken van het BIG-nummer. Ook wil de vereniging dat de nieuwe eisen niet per 1 april ingaan maar per 1 januari 2020.

In een mede namens de KNMT verzonden brandbrief maakt artsenfederatie KNMG duidelijk overvallen te zijn door de eisen van de minister. De ondertekenaars, onder wie ook de huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers, zijn boos dat ze op geen enkele wijze betrokken zijn geweest bij de maatregel die de BIG-vermelding regelt.

Ze onderschrijven de wens tot transparante zorg maar vragen de minister af te zien van de vermelding van het BIG-nummer op facturen. Dat is een administratief zeer belastende verplichting. Ook zouden zorgverleners tot 1 januari 2020 de tijd moeten krijgen de BIG-vermeldingen door te voeren.

Lees de brief ‘Voorkom administratieve lasten bij bekendmaking BIG-nummer’ (pdf)

Update: het ministerie van VWS gaat in gesprek met de beroeps- en brancheverenigingen in de zorg over de verplichte vermelding.

belangenbehartiging
BIG-registratie
bureaucratie
regeldruk
Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG)
wet- en regelzaken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen