facebook

Kom naar de kennissessies bij de KNMT op Dental Expo

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
6 minuten
Beurs congres
Bestuur en medewerkers van de KNMT ontmoeten je graag op Dental Expo. Bijvoorbeeld tijdens een van de vele kennissessies van de KNMT Academy. Laat je in 30 minuten bijpraten! Zit er iets voor je bij?

Vanwege het coronavirus gaat Dental Expo 2020 niet door op 19, 20 en 21 maart. De organisatie zoekt momenteel naar data later in het jaar om de beurs alsnog te houden. Onderstaande informatie over de kennissessies is onder voorbehoud. Te zijner tijd kun je je er weer voor aanmelden.

Dit zijn de kennissessies die je mogelijk kunt volgen op de stand van de KNMT. Je kunt je vooraf maar ook ter plekke aanmelden. De sessies zijn toegankelijk voor alle beursbezoekers. Alle sessies duren maximaal 30 minuten. Let op: het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol!

Inzicht in gezondheidsrecht

Het gezondheidsrecht is constant in beweging. Van 'informed consent' tot goede zorg, van titelvoering tot focus van de Inspectie. Belangrijke wetten waarmee tandartsen te maken hebben zijn de wet BIG, de WGBO en de WKKGZ. Hoe houd je het overzicht in dit doolhof van regels? Gabie Bakker, adviseur juridische zaken, bespreekt de actuele thema's en recente wetswijzigingen.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Introductie wet Zorg en Dwang

Tandartsen die werken met mensen met een verstandelijke beperking of met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie, hebben sinds 1 januari 2020 te maken met de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd). Deze wet regelt onvrijwillige zorg en opnames. Beleidsadviseur Marc ten Hoor praat je bij over de gevolgen voor de tandarts.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Startersgesprek on Tour

KNMT Ledenservice geeft leden die op het punt als tandarts aan de slag te gaan of net begonnen zijn graag persoonlijk én onafhankelijk advies in een gratis Startersgesprek. Daarin bespreken accountmedewerkers Mandy Heikamp en Noortje Trip alles wat je moet weten om te starten met je loopbaan als tandarts. Tijdens Startersgesprek on Tour zit je met maximaal 3 andere afstudeerders of starters aan tafel; alle tijd dus om al jouw vragen te stellen!

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

De Staat van de Mondzorg

Team Onderzoek van de KNMT presenteert in vogelvlucht 'De Staat van de Mondzorg'. Oftewel: een aantal kenmerkende cijfers met betrekking tot de beroepsuitoefening in de mondzorg. Denk daarbij aan gegevens over de aantallen werkers binnen de mondzorg, de organisatie van mondzorgpraktijken en ook de mondgezondheid van de bevolking.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Kwaliteit = teamwork

Iedereen uit het team, van receptionist tot tandarts, werkt dagelijks - bewust of onbewust - aan de kwaliteit van de praktijk.  Maar hoe weet je zeker dat je alles op orde hebt? Wet- en regelgeving verandert regelmatig en de waan van de dag bepaalt uiteindelijk de praktijkvoering. Waar liggen de valkuilen en mogelijke verbeterpunten? Tijdens deze sessie schetst beleidsadviseur Maaike de With de minimale eisen die gesteld worden aan de praktijkvoering en leer je over handige tools die helpen om stap voor stap te verbeteren. 

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

AVG, hoe staat het er nu mee?

Op 25 mei 2018 ging de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in, die de bescherming van persoonsgegevens regelt. De invoering hiervan leverde het nodige werk op. We zijn nu bijna 2 jaar verder. Hoe staat het er mee? Tijd voor een update! Ook geeft beleidsadviseur Martin Rozeboom je tips en tricks over hoe u kunt werken aan bewustwording van collega's op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

KNMT-richtlijnen van A tot Z

De algemene praktijkrichtlijnen die de KNMT ontwikkelt als hulpmiddel bij wet- en regelgeving bevatten aanbevelingen, adviezen en handelingsinstructies ter ondersteuning van de besluitvorming van professionals in de zorg en patiënten. In deze bijeenkomst stelt beleidsadviseur Stan Banus in vogelvlucht aan bod: richtlijnen(-ontwikkeling), de status van richtlijnen, de huidige set aan richtlijnen en toekomstige richtlijnen (/herzieningen). 

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Jouw belangen behartigd: lobby door de KNMT

Lobbyen is complex en uitdagend. En leuk! Adviseur public affairs Hanne Dijkstra neemt je mee in de politieke lobby van de KNMT. Wat doet de KNMT voor tandartsen en de mondzorg in Den Haag? Je krijgt inzicht in de complexiteit van het politiek-maatschappelijke veld, de samenwerkingen met andere partijen en strategische keuzes die de KNMT maakt om een zo effectief mogelijke lobby te voeren. 

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Van klacht naar kracht

Hoe ga je om met klachten en vooral: hoe voorkom je dat de relatie met je patiënt schade oploopt? Klachtenfunctionaris Paul Schreurs weet wat je moet doen om er onderling goed uit te komen. Als dat lukt, maak je van een klacht een kracht! 

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

De RI&E: hulpmiddel tegen verzuim

Tandarts-praktijkhouders zijn op grond van de Arbowet verplicht om een risico- inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren en te beschikken over een actueel plan van aanpak. Onlangs scherpte het Ministerie van SZW en de Inspectie SZW de handhaving fors aan: bij geen RI&E of plan van aanpak direct een boete. In deze sessie gaat RI&E-ontwikkelaar en jurist Miechel Rooth in op de KNMT-RI&E tandheelkundige praktijken die de KNMT in oktober 2019 lanceerde. Wat is het belang van een goede RI&E? Wat zijn de belangrijkste arbeidsrisico's in de praktijk? Welke zaken hebben de meeste tandarts-praktijkhouders niet op orde? Op welke wijze kan de RI&E het ziekteverzuim (dat de afgelopen vier jaren met 60% steeg) terugdringen? 

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

E-health in de mondzorg: online dossierinzage, PGO en meer

Manager Business Development André Blom van KNMT-partner Pharmeon praat u bij over actuele ontwikkelingen op het gebied van e-health in de mondzorg. Moet u uw patiënten online in hun dossiers laten kijken? Krijgt u te maken met PGO's van uw patiënten, oftewel Persoonlijke GezondheidsOmgevingen en hoe zit het met veilig online communiceren?

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Zo richt je een cliëntenraad op

Vanaf 1 juli 2020 moeten tandartspraktijken waar meer dan 25 mondzorgverleners werken een cliëntenraad hebben. Die moeten de gemeenschappelijke belangen van de patiënten gaan behartigen.  Om praktijken te helpen bij de invoering ervan heeft de KNMT een stappenplan ontwikkeld. Regiocoördinatoren Dennis Aarnink en Robbie Scheepers geven toelichting en beantwoorden vragen over de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorgsector (Wmcz 2018).

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Introductie 'Team op sterkte'

Hoe bereik je als team het beste resultaat? Soms loop het niet zo lekker en weet je even niet hoe verder met het team. Of je bent op zoek naar een leuke training om met elkaar nog beter samen te werken. Of om vaardigheden te ontwikkelen, zoals het geven van feedback of andere gesprekstechnieken. Daarvoor biedt de KNMT het uitgebreide trainingsprogramma 'Team op sterkte' (incompany) aan. Er zijn meerdere modules beschikbaar maar het is altijd een teamtraining op maat. Tijdens deze kennissessie zal Coach Annick van der Staay een korte introductie geven.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Richtlijnen radiologie en patiëntendossier: dit is er nieuw

De KNMT-praktijkrichtlijnen worden regelmatig geactualiseerd en aangepast aan nieuwe wet-en regelgeving aangepast. Zo zijn de richtlijnen radiologie en patiëntendossier recent nog herzien. Wat zijn punten om zeker op te letten? Momenteel wordt de richtlijn 'Spoedgevallen buiten praktijkuren' aangepast. Heb je hiervoor nog wensen of ideeën? Laat het weten zodat we dit aandacht kunnen geven. Of heb je nog algemene praktijkzaken waarbij een richtlijn zou kunnen ondersteunen? Ook dan hoort adviserend tandarts Theo Goedendorp graag van je.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Do's en dont's bij verzekeringsvragen van patiënten

In de dagelijkse praktijk krijgen tandartsen geregeld vragen over verzekeringen, vergoedingen en zorgverzekeraars. De KNMT krijgt hierover van haar leden veel vragen. Welke informatie mag worden gegeven en mag je advies geven over een zorgverzekering? Wat mag een zorgverzekeraar wel en niet doen? Kortom, een korte kennissessie van beleidsadviseur Jos Bakker over informatie en adviezen aan de patiënt.

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Richtlijn spoeddienst: wat moeten we ermee?

Momenteel wordt de richtlijn 'Spoedgevallen buiten praktijkuren' aangepast. Heb je hiervoor nog wensen of ideeën? Laat het weten zodat we dit aandacht kunnen geven. Of heb je nog algemene praktijkzaken waarbij een richtlijn zou kunnen ondersteunen? Ook dan hoort adviserend tandarts Theo Goedendorp graag van je. Daarnaast gaat Theo in op de recent herziene richtlijnen radiologie en patiëntendossier. Wat zijn punten om zeker op te letten?

Aanmelden voor deze sessie op: nog niet bekend

Lees ook: Dental Expo, wat kun je verwachten?

congressen
evenementen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen