Kwaliteitsregister noteert 5000e inschrijving

18 juli 2019

Met Nikki Boerstal uit Nijmegen heeft de Stichting Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) afgelopen maand haar 5.000e tandarts geregistreerd. De 26-jarige Boerstal, die in Beuningen en Grave werkt, studeerde een jaar geleden in Nijmegen af.

Haar motivatie om zich te registreren en geregeld bij- en nascholing te volgen is dat ze na haar studie scherp wil blijven en omdat ze zich verder in het tandartsvak wil ontwikkelen.

Aansluiten in een lange rij vakmensen

Toen KRT-directeur Camiel Versluis op haar voicemail stond, dacht ze dat er wat was misgegaan met haar aanmelding. “Toen echter bleek dat ik de 5.000e tandarts was die zich had ingeschreven, werd ik daar wel even stil van”, bekent Boerstal. “Dat ik aansluit in een lange rij vakmensen die voortdurend willen leren en die dat ook willen aantonen, geeft me een goed gevoel.”

Verwacht veel van visitatie

De Nijmeegse zegt veel van de – voor KRT-registratie verplichte – visitatie te verwachten. “In elk beroep word je op een gegeven moment blind voor bepaalde dingen. Andere ogen helpen je om beter naar de kwaliteit van je werk te kijken. Het zal best spannend zijn om collega’s op bezoek te krijgen die me op mijn vingers kijken.”

Positieve, collegiale sfeer

Van bevriende tandartsen weet Boerstal echter dat visitaties altijd in een positieve, collegiale sfeer verlopen en dat zo’n bezoek zowel leuk als leerzaam is: “En van wie kun je nu beter leren dan van professionals uit je eigen beroepsgroep?”

0 reacties op Kwaliteitsregister noteert 5000e inschrijving