facebook

Laatste kans op extra korting ‘Mond en gezondheid: van twee kanten bekeken’

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Spiegeltje
Welke ziekten openbaren zich in de mond, hoe beïnvloedt de mondgezondheid de algemene gezondheid en hoe kunnen tandartsen en huisartsen samenwerken? Die vragen staan centraal op het symposium ‘Mond en gezondheid: van twee kanten bekeken’. Nog tot en met 15 mei maken KNMT-leden aanspraak op speciale ledenkorting op de toegangsprijs.

Een slechte mondgezondheid vergroot het risico op ondervoeding, longontsteking en hart- en vaatziekten. En bij diabetici kan een slechte mondgezondheid de glucosespiegel ontregelen. Maar het gaat verder. Zo wordt kauwen bijvoorbeeld in verband gebracht met verschillende cognitieve functies zoals denkvermogen en geheugen. 

De oorzaken zijn multifactorieel en niet altijd even duidelijk aan te wijzen. Het kan gaan om klachten zoals een droge en pijnlijke mond veroorzaakt door een slecht passend gebit of door het slikken van bepaalde medicijnen. Of gebrek aan eetlust omdat iemand eenzaam is of niet goed voor zichzelf (meer) kan zorgen. Maar ook te lang doorlopen met (vage) klachten omdat de gang naar de tandarts te veel gevraagd is en ze de huisarts niet willen lastigvallen met iets ‘kleins’.

Tijdens het symposium ‘Mond en gezondheid: van twee kanten bekeken’ komen huisartsen en tandartsen samen om over dit onderwerp te praten. Hoe is de stand van zaken, waar moet u op letten en hoe kunnen we samenwerken?

Het symposium is op dinsdag 18 juni 2019 van 14.30 tot 21.30 uur in Houten.

De kosten voor deelname aan dit symposium zijn:

  • Vroegboektarief, geldig t/m 15 mei 2019: € 120
  • Normaal tarief, vanaf 16 mei 2019: € 150
Let op: KNMT-leden krijgen t/m 15 mei nog eens 12,5% extra korting op het vroegboektarief. Gebruik hiervoor de kortingscode X4977 571C D5FE DC2A

Meer informatie en aanmelden

evenementen
ledenvoordelen
preventieve tandheelkunde
scholing

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen