facebook

Let op: uw röntgenapparatuur moet voor 6 februari 2020 geregistreerd zijn

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
1 minuut
Straling
Mondzorgpraktijken moeten voor 6 februari 2020 hun röntgenapparatuur geregistreerd hebben bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Ook als de apparatuur in het verleden al is aangemeld.

De verwachte doorlooptijd voor registratie en vergunning bij ANVS is 2 maanden, dus begin op tijd!

Update 27 oktober: registratie kan tot 15 april 2021

Registratie of vergunning?

Sinds 6 februari 2018 is de regelgeving op het gebied van stralingsbescherming veranderd. Daarmee zijn ook de regels voor het doen van melding, registratie en vergunning gewijzigd:

  • Röntgentoestellen voor tandheelkundige diagnostiek die staan op een vaste locatie moeten geregistreerd worden. Ook als het toestel al eerder is aangemeld.
  • Voor röntgentoestellen die niet op een vaste locatie staan en voor Cone beam CT toestellen is een vergunning nodig.

eHerkenning nodig voor registratie en vergunning

Om röntgenapparatuur te registreren of om een vergunning aan te vragen is eHerkenning nodig. Met eHerkenning regelen praktijkhouders veilig en online zaken met de overheid, zoals bij de ANVS, om toegang te krijgen tot het ANVS-loket. Het is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Aanvragen van eHerkenning gaat via een erkende leverancier.

Tip: vraag direct eHerkenning niveau 3 aan

Voor registratie van en vergunning voor röntgenapparatuur is eHerkenning niveau 2+ voldoende. Als praktijken binnenkort ook gebruik willen maken van de online omgeving van de Belastingdienst en vanaf 1 november 2020 het UWV Werkgeversportaal, dan is niveau 3 vereist.

De kosten voor eHerkenning worden gecompenseerd.

Registreren en/of vergunning aanvragen röntgenapparatuur

praktijkzaken
radiologie
veilig werken
veiligheid

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen