Maandag 20 maart: Wereld Mondgezondheidsdag

15 maart 2017
Gezond begint in de mond

Steeds meer wordt bekend dat de gezondheid van de mond invloed heeft op de rest van het lichaam. En dat lichamelijke ziekten zich openbaren in de mond. Reden genoeg om dit jaar op Wereld Mondgezondheidsdag op maandag 20 maart de relatie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid centraal te stellen.

Een tandarts kan vermoeden dat een patiënt diabetes heeft, of risico loopt op hart- en vaatziekten. Soms zelfs voordat die dat zelf weet. Andersom is het belangrijk dat de tandarts weet van medische problemen bij patiënten, zodat hij daar in zijn behandelingen rekening mee kan houden. Ook kennis van medicijngebruik is belangrijk; veel mondkwalen kunnen door pillen komen.

Om meer bekendheid te geven aan het verband tussen de mond en de rest van het lichaam sluit de KNMT bij de komende editie van het Nederlands tandartsenblad een wachtkamerposter bij. De poster wijst patiënten op de relatie, en stimuleert hen met hun tandarts het gesprek over hun gezondheid aan te gaan. Hang deze poster in uw wachtkamer!

Wilt u meer weten over mondzorg voor patiënten die (mogelijk) diabetes hebben? Kijk op www.knmt.nl/diabetes.
Wilt u meer weten over de relatie tussen mondgezondheid, tandheelkundige behandelingen en medicijngebruik? Kom naar de cursus ‘Slimmer omgaan met medicijnen’ op 12 mei 2017.

0 reacties op Maandag 20 maart: Wereld Mondgezondheidsdag