Maatschappijpenning uitgereikt aan de heer Van Hamond

26 juni 2017
KNMT maatschappijpenning uitgereikt aan de heer Van Hamond door oud-voorzitter Castelein

Van Hamond kreeg de KNMT-maatschappijpenning uitgereikt door oud-voorzitter en erelid Castelein van de KNMT, die mooie woorden sprak over de gedecoreerde.

De heer Van Hamond kreeg de maatschappijpenning voor zijn grote maatschappelijke verdienste voor de tandheelkunde. Na zijn afstuderen in 1968 was hij tandarts die zijn patiënten met veel succes behandelde. Daarnaast ontplooide hij veel activiteiten. Zo was hij 15 jaar penningmeester van de NMT-afdeling Rotterdam, lid van de commissie beheer van belegede middelen, was hij op uitnodiging lid van het Nederlands Tandheelkundig Genootschap, en zet hij zich bij de (K)NMT in voor de Stichting Vrienden van het Tandheelkundig Erfgoed (SVTE) en het universiteitsmuseum en het registreren van tandheelkundige literatuur. Door zijn multi-inzetbaarheid heeft hij grote diensten bewezen aam de Rotterdamse Tandartsen Vereniging (RTV) en de afdeling NMT Rotterdam.

Van Hamond: "Je bent eigenlijk moreel verplicht je vrijwillig in te zetten voor de tandheelkunde of de maatschappij"

De heer Castelein kreeg zelf als erelid van de KNMT nog van Erik Markus, secretaris van het bestuur, het bijbehorende insigne overhandigd, dat hij destijds niet ontvangen had.