facebook

Marian Kaljouw (NZa): ‘Bekostiging en regulering mondzorg móet eenvoudiger’

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Kaljouw
De bekostiging en regulering in de mondzorg is te gedetailleerd en moet eenvoudiger en transparanter worden. Dat zegt Marian Kaljouw, voorzitter van de Raad van Bestuur van NZa in het Nederlands Tandartsenblad van september.

Het is ook precies de reden dat de NZa, samen met de KNMT, cliënten- en patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars een project is gestart en daarin zeven ambities voor de mondzorg heeft vastgesteld: van meer inzet op bewezen effectieve preventie tot toegankelijkheid van de mondzorg op de lange termijn. Ambities die volgens Kaljouw stuk voor stuk even belangrijk zijn: “En ik ben er trots op het feit dat we deze ambities gezamenlijk hebben vastgesteld en omarmd.”

Verbetering op het gebied van innovatie, preventie en transparantie

De komende tijd werken de partijen de zeven ambities samen verder uit tot concrete voorstellen voor verbetering op het gebied van innovatie, preventie en transparantie voor de patiënt. Voor Kaljouw is het een ‘absolute voorwaarde’ dat de zeven ambities door het mondzorgveld gedragen worden.

Belangen zijn groot, en vaak verschillend

Gemakkelijk was dat niet, benadrukt ze, omdat de belangen groot zijn en vaak verschillend. “Maar het heeft geen enkele zin om als NZa iets te bedenken en dat vervolgens naar het veld te sturen met de boodschap: ‘Hier moet je het mee doen.’ Dat zou ik respectloos vinden, zoiets doe je samen.”

Lees het hele interview met NZa-topvrouw Marian Kaljouw

Afbeelding verwijderd.

 

belangenbehartiging
Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen