Materiaal- en techniekkosten eenvoudig online met KNMT Praktijkwebsite

08 november 2017

Tandartsen die gebruik maken van een KNMT Praktijkwebsite kunnen voor eind 2017 de materiaal- en techniekkosten eenvoudig toevoegen aan hun online tarievenlijst.

Daarmee voldoen ze aan de verplichting van de NZa om deze kosten in 2018 inzichtelijk te maken voor de patiënt.

Variatie in techniek en materialen

Per prestatie, waar materiaal- en techniekkosten toegevoegd mogen worden, komt ook de mogelijkheid om onderscheid te maken in verschillende technieken of materialen en om een marge aan te geven. De KNMT werkt samen met Pharmeon om de online tarievenlijst voor het eind van het jaar online te hebben voor gebruikers van de KNMT Praktijkwebsite. Pharmeon zal haar gebruikers informeren wanneer zij de materiaal- en techniekkosten kunnen invoeren.

Verplichting NZa

De NZa verplicht tandartsen en orthodontisten om in 2018 middels een prijslijst hun materiaal- en techniekkosten te publiceren. Per prestatie moet op de prijslijst staan wat de bijbehorende materiaal- en techniekkosten zijn.

Tandartsen die de KNMT Praktijkwebsite niet gebruiken kunnen bij hun aanbieder vragen welke mogelijkheden er zijn voor de website die zij gebruiken. Tandartsen die geen website hebben kunnen de prijslijst in de wachtkamer presenteren.

Meer over de KNMT Praktijkwebsite

0 reacties op Materiaal- en techniekkosten eenvoudig online met KNMT Praktijkwebsite