Meet other dentists goed bezocht

29 september 2016

De bijeenkomst voor buitenlandse tandartsen 'Meet other dentists' is opnieuw goed bezocht. Er kwamen zo'n 70 mensen naar het evenement in Maarssen. Dat is ongeveer net zo veel als voorgaande jaren.

De KNMT organiseert het event omdat wij het ook als onze taak zien om in het buitenland geschoolde collega’s te informeren over de mondzorg in Nederland. Het was de derde editie van 'Meet Other Dentists', bedoeld voor collega's die de Nederlandse taal machtig en (bijna) BIG-geregistreerd zijn. Namens de KNMT sprak onder meer voorzitter Wolter Brands de aanwezigen toe. 

Flirten met een patiënt

Een groot succes was de interactieve workshop ‘Omgaan met lastig gedrag’, waarbij door een trainer en een acteur echte situaties uit de praktijk werden nagespeeld. En daarna geoefend met de buitenlandse tandartsen. Die konden zich allemaal goed inleven in de casus: 'Hoe ga je om met een flirterige patiënt?' Maar ook een situatie met een 'overbezorgde ouder' in de praktijk was voor velen herkenbaar. De KNMT-ledenservice was er ook om vragen van tandartsen te beantwoorden. En de middag werd afgesloten met een borrel op het zonnige terras.