Meld u aan voor de KNMT Academy

29 december 2016

Nog even en de deuren van de kersverse KNMT Academy gaan open: hét scholingsinstituut voor de tandarts.Daar wilt u toch bij zijn?

Het onderwerp van de eerste Academy-training op vrijdag 20 januari was: ''Wkkgz: wat is goede zorg? En hoe regel je dat?'' De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is sinds 1 januari 2016 gefaseerd in werking getreden. Met een wirwar aan bepalingen richt de wet zich tot zorgverleners en zorgaanbieders. Met uiteindelijk één doel: het leveren van goede zorg. Vanwege de verschillende thema's is het lastig om tussen de spreekwoordelijke bomen nog het bos te zien. Wat verstaan we eigenlijk onder "goede zorg"?

Verantwoordelijkheid

Wat moet je nou doen met in de praktijk voorkomende incidenten? En als het ook een calamiteit blijkt te zijn, hoe handel je dan? Patiënten hebben recht op keuze-informatie. Wat houdt dat in en, belangrijker, hoe ga je ermee om? Goede zorg brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee voor de tandarts-werkgever en -opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan het vergewissen en het melden van disfunctioneren. In de bijeenkomst van 20 januari krijgt u antwoorden op veelgestelde vragen, concrete tips om "goede zorg" te vertalen naar de praktijk en handige stappenplannen om meteen mee aan het werk te gaan. Geïnteresseerd? Aanmelden kan hier!

Over de Academy

De KNMT Academy biedt vanaf 2017 een cursusaanbod met onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving, praktijkvoering, ergonomie en communicatie. Bedoeld om starters en ervaren tandartsen te helpen bij het runnen van hun praktijk. Want, uit onderzoek is gebleken dat leden vooral op het gebied van wetten en regels graag ontzorgd willen worden. Voor meer informatie academy@knmt.nl.

Kijk voor de andere cursusdata.