facebook

Meldpunt bijwerkingen implantaten geopend

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
Bijdetandarts
Patiënten en zorgverleners kunnen vanaf nu bijwerkingen van implantaten melden op een speciaal meldpunt. Ook problemen met tandheelkundige implantaten kunnen er worden doorgegeven. Het doel is ongewenste effecten of bijwerkingen van implantaten zo vroeg mogelijk te ontdekken en te analyseren.

Meldingen over een implantaat worden geanalyseerd door een expertisecentrum dat verbonden is aan het meldpunt. Het expertisecentrum is een samenwerking tussen Bijwerkingencentrum Lareb en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De Federatie Medisch Specialisten biedt expertise vanuit de praktijk afhankelijk van het soort implantaat en melding.

Het meldpunt handelt geen individuele klachten af. Als er echt iets mis is met een implantaat dan kan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) optreden.

imiVoor meer informatie en online melden ga naar: www.meldpuntbijwerkingenimplantaten.nl

implantaten

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen