facebook

Met korting naar congres ‘European College of Gerondontology’

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
2 minuten
Banner-ecg-2019-tekst-en-logo-newsformat
Hoe kan de mondzorg voor ouderen door multidisciplinaire samenwerking op een hoger peil worden gebracht? Deze vraag staat centraal op het 29e ‘European Congress of Gerodontology’, dat van 15 tot 17 mei in Amersfoort wordt gehouden.

Sleutelwoord is samenwerking

De KNMT spant zich al jaren in voor de mondzorg voor ouderen, zoals bijvoorbeeld met het project ‘De mond niet vergeten!’. Meerdere nationale en internationale onderzoeken tonen immers aan dat de mondzorg voor deze (kwetsbare) groep beter kan én moet. En daarbij is het sleutelwoord samenwerking.

Mondzorgprofessionals slaan handen ineen

Het thema van het ECG-congres is dit jaar dan ook ‘Joining forces to improve (oral) health’. Het congres wordt door de KNMT van harte aanbevolen aan alle mondprofessionals die de handen ineen willen slaan met bijvoorbeeld verpleegkundigen, verzorgenden, managers, zorgverzekeraars, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten, diëtisten en vooral ook met patiënten en mantelzorgers om de ouderenmondzorg te optimaliseren.

Uitdagende onderwerpen en actuele ontwikkelingen

Henk Donker, bestuurslid van de KNMT en tevens bestuurslid van de Council of European Dentists, zal een welkomstwoord verzorgen.

Op het programma van het jaarcongres staan vooraanstaande sprekers uit zowel binnen- als buitenland. Zij presenteren de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek en brengen uitdagende onderwerpen en actuele ontwikkelingen in de mondzorg voor ouderen aan de orde.  Zoals  de invloed van een gezonde mond op gezond ouder worden, signaleren van kwetsbaarheid, de rol van de huisarts in mondgezondheid, dementie en mondgezondheid, sensomotorische informatieverwerking in mondzorg, preventie, minimaal invasieve tandheelkundige zorg en (technische) innovaties in de mondzorg.

Locatie

Het ECG-congres vindt van 15 tot en met 17 mei plaats in theater, evenement- en congreslocatie De Flint in Amersfoort. Normaal tarief is €475; KNMT-leden kunnen er met een speciale korting van €50 naartoe.

Registratie

Aanmelden kan via www.ecg2019.eu. De promotiecode is KNMT-ECG2019.

evenementen
ledenvoordelen
ouderen
samenwerken
scholing

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen