facebook

Minder administratieve last door meteen inzien Wlz-indicatie

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Ordz
Het is vanaf heden mogelijk om in Exquise – softwarepakket voor de tandartspraktijk - in het patiëntendossier meteen te zien of een patiënt een Wlz-indicatie voor verblijf en behandeling heeft. Dit is nu standaard ingebouwd.

Handig voor praktijken met veel Wlz-cliënten

Voorheen kon een Wlz-indicatie (Wlz = Wet langdurige zorg) alleen worden ingezien via de VECOZO-website, wat meerdere handelingen met zich meebracht. Nu de indicatie gelijk zichtbaar is via het patiëntendossier in Exquise, betekent dit een behoorlijke administratieve lastenverlichting voor praktijken waar veel Wlz-cliënten worden behandeld en voor mondzorgverleners in verpleeghuizen.

Kwetsbaarheid herkennen

Ook voor het herkennen en beoordelen van kwetsbaarheid van een patiënt is deze mogelijkheid een handig hulpmiddel voor iedere algemeen practicus.

Andere softwareleveranciers

De KNMT onderzoekt momenteel hoe het inzien van de Wlz-indicatie bij andere softwareleveranciers is geregeld.

praktijkvoering

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen