facebook

Minister trekt wetsvoorstel tegen zorgfraude in

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Minister bruno bruins
De KNMT is verheugd dat minister Bruins van Medische Zorg heeft besloten het hele wetsvoorstel inzake zorgfraude in te trekken. De minister heeft onvoldoende steun van de Eerste Kamer. De KNMT heeft vanaf het begin bezwaren gehad tegen het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel gaf zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden het recht om zonder toestemming van de patiënt vooraf medische dossiers in te zien van verzekerden om mogelijke fraude op te sporen. Dit schendt de privacy van patiënten en is een verdere aantasting van het beroepsgeheim van zorgverleners waaronder tandartsen.

De Eerste Kamer had veel vragen principiële vragen over schending van de privacy van de verzekerde. Blijkbaar heeft de minister zich gerealiseerd dat zijn wetsvoorstel het niet zou halen en heeft hij het ingetrokken. De minister heeft aangegeven dat hij werkt aan een nieuw verbeterd voorstel, waarin hij meer rekening houdt met de bezwaren.

Er is overigens nog een wet tegen zorgfraude in behandeling; ook daarop heeft de KNMT haar reactie geuit.

belangenbehartiging
fraudeonderzoeken
privacy

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen