facebook

Mondzorg 0 – 4 jarigen, dat kan beter! Praat u mee?

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
Jongen leert tanden poetsen
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen, ook die uit de lagere sociaal-economische klassen, opgroeien met een gezond gebit? Op maandag 24 april gaat de KNMT met haar leden in gesprek over de mondgezondheid van de allerjongsten.

Ondanks dat het over de gehele linie goed gaat, zijn er ook groepen in de samenleving die extra aandacht nodig hebben. Vooral de mondgezondheid van kinderen, met name van die uit lagere sociaal- economische klassen, moet en kan beter.

De KNMT gaat in 2017 en 2018 extra aandacht besteden aan het bevorderen van de mondgezondheid en toegankelijkheid van de mondzorg voor 0 – 4 jarigen. Onder andere door kennis te verzamelen en te delen, en samenwerking met consultatiebureaus in de wijk. Welke ideeën en ervaringen heeft u hiervoor? En wat verwacht u van de KNMT in dezen?

Graag gaan we met een aantal tandartsen in gesprek om inzicht te krijgen in wat de tandarts en team nodig hebben om goed voorbereid te zijn om deze allerjongste jeugd in de stoel te hebben en het gesprek met de ouders/opvoeders aan te gaan over goede mondzorg. Daarnaast willen we  ook samen met u kijken wat mogelijkheden zijn voor de tandarts om de samenwerking met het consultatiebureau te bevorderen.

Tandartsen die deze doelgroep wat minder vaak zien, worden uitdrukkelijk ook uitgenodigd deel te nemen.

Waar en wanneer

  • Maandag 24 april
  • 18.30 uur inloop met broodjes
  • 19.00 uur start bijeenkomst
  • 21.30 uur einde
  • Locatie: KNMT, Nieuwegein

Voldoende geïnteresseerden hebben zich aangemeld, dus deelname is niet meer mogelijk.

jeugdigen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen