Mondzorg bij zorgverzekeraars 2018: wat gaan ze doen?

06 juli 2017

Nadat Menzis en VGZ er eerder mee begonnen zijn, gaat ook CZ komend jaar een restitutietarief hanteren bij implantologie-behandelingen. De maatregel heeft tot gevolg dat patiënten die zich laten behandelen door tandartsen die niet gecontracteerd zijn, minder vergoed krijgen. De KNMT maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling.

Zo beperkt de maatregel de toegankelijkheid van de tandarts en valt het te betwijfelen of er voor patiënten wel voldoende keuzevrijheid blijft. De vereniging is hierover als sinds enige tijd in gesprek met de zorgverzekeraars.

De maatregel komt naar voren in het door de KNMT geanalyseerde inkoopbeleid van vier grote zorgverzekeraars. Dit beleid vormt de basis voor de contracten die ze tandartsen de komende tijd gaan aanbieden. De KNMT zal ook deze contracten binnenkort analyseren.

Lees de analyses van de KNMT

Benaderd door een zorgverzekeraar?

De komende periode analyseert de KNMT ook de contracten die de zorgverzekeraars aan tandartsen aanbieden. Bent u benaderd met een contract voor 2018? Dan komt de KNMT Ledenservice graag met u in contact, zodat we dat contract voor de leden kunnen checken.

Lees meer over: zorgverzekeraars

1 reactie op Mondzorg bij zorgverzekeraars 2018: wat gaan ze doen?