facebook

Mondzorgpraktijken mogen gezondheidsgegevens aan factoringbedrijf verstrekken

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Factoring
In antwoord op vragen van de KNMT heeft de Autoriteit Persoonsgegevens duidelijk gemaakt dat gezondheidsgegevens die nodig zijn om aan een patiënt verleende zorg in rekening te brengen, aan deze bedrijven mogen worden verstrekt.

De uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is hiervoor niet vereist. Wel heeft de Autoriteit Persoonsgegevens bepaald dat het factoringbedrijf hierbij niet meer gezondheidsgegevens mag verwerken dan noodzakelijk is om een rekening te sturen aan uw patiënt of diens zorgverzekeraar.

Factoringsbedrijf heeft wel geheimhoudingsplicht

Verder geeft ze aan dat het factoringbedrijf een geheimhoudingsplicht heeft wanneer gezondheidsgegevens worden verwerkt. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft haar standpunt opgenomen op haar website.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
privacy

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen