facebook

Monitor Mondzorg: voor tandartsen in de problemen

1 minuut
Monitor-mondzorg logo
De Monitor Mondzorg helpt tandartsen die niet goed functioneren.

Tandartsen zijn samen met fysiotherapeuten de meest bevlogen zorgprofessionals. Dat bleek eerder dit jaar uit het Nationaal Welzijnsonderzoek Zorg van de VvAA. Maar wat nou als die bezieling tot stress leidt en omslaat in burnout-achtige verschijnselen die een negatieve invloed op het werk krijgen? Dan is er de Monitor Mondzorg.

Tandartsen blijken veel waardering te krijgen van patiënten, zo staat in het VvAA-onderzoek. Maar, ze maken zich ook wel eens zorgen over het inkomen, last van lichamelijke belasting en negatieve beeldvorming bij het publiek. Zorgen kunnen leiden tot stress, en dat kan weer impact hebben op iemands functioneren. Tandartsen bij wie dat het geval is, kunnen terecht bij de Monitor Mondzorg. Dit is het onafhankelijke steunpunt voor tandartsen en orthodontisten met problemen op het gebied van het functioneren als zorgverlener.

De Monitor Mondzorg helpt tandartsen die niet goed functioneren, doordat ze bijvoorbeeld onder te grote druk staan, met burnoutverschijnselen kampen of zelfs met verslavingsproblematiek te maken hebben. Bij de Monitor binnengekomen meldingen worden vertrouwelijk behandeld. Naar aanleiding van meldingen neemt een medewerker contact op met de betrokken tandarts, waarna zij samen zoeken naar het juiste vervolgtraject.

Tandartsen kunnen niet alleen zelf om steun vragen maar de Monitor ook attenderen op collega’s die problemen lijken te hebben die het functioneren negatief beïnvloeden.

Lees meer over de Monitor Mondzorg

praktijkvoering
spepadothiwrebeclucranicrojuhutotodochadrutrispeuuslebreuimufridigesiswuwocuprehafrolopaspedrudrubudruprewrifriprathikikohabetijastuboswemufroslewisho
tandartsen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen