facebook

Na 45 jaar nieuw Gouden Boekje over mondzorg

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
2 minuten
Gouden Boekje Wiwi wit
Er is een nieuw ‘Gouden Boekje’ op komst dat een optimale mondverzorging van jongs af aan stimuleert. De laatste editie over mondverzorging ‘We gaan naar de tandarts’ stamt uit 1971 en kon wel een moderne opvolger gebruiken, zo vonden mondhygiënisten Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot.

Door de tand des tijds, met alle veranderingen van dien, was de inhoud en vormgeving ingehaald. Ruim een jaar geleden namen de twee mondzorgprofessionals daarom contact op met de uitgever, en werd een auteur benaderd. Vervolgens bespraken ze het plan met de beroepsverenigingen in de mondzorg en uit deze samenwerking  is de nieuwe versie van het Gouden Boekje geboren.

In ‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ raken kinderen van 4-8 jaar, de doelgroep waarin een optimale mondverzorging van jongs af aan dient te worden gestimuleerd, op een leuke manier vertrouwd met tandarts en mondhygiënist en wordt vooral het belang van napoetsen benadrukt.

Het nieuwe boekje wordt op 8 september vanaf 16.00 uur gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het boekje is geschreven en geïllustreerd door Marion Bloem.

Een Gouden Boekje is voor velen een ‘oude bekende’. Het eerste Nederlandse Gouden Boekje, 'Pietepaf, het circushondje', verscheen in 1953. Momenteel geeft uitgeverij Rubinstein de boekjes uit. De stevige, gekartonneerde boekjes met een gouden rug en de verhaaltjes zijn voor kleuters en peuters heel makkelijk te hanteren.

De beroepsverenigingen in de mondzorg, NVM-mondhygiënisten, Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), ondersteunen het mooie initiatief.

Het boekje 'Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ is vanaf september 2017 via de (online) boekhandel verkrijgbaar.

Impressie uit 'Wiwi Wit – Het leven van een kindertand'
Tweemaal per dag poetst Marliesjes moeder
ons elektrisch.
Die grote schoonmaak verloopt soms
moeizaam en hectisch.


Om Didi van wie ik veel heb gehouden
en die opeens losging tijdens het kauwen
heb ik weken moeten rouwen.


Marlies is inmiddels al heel groot.
Op elke selfie lacht ze haar witte
volwassen tanden prachtig bloot.

+

Afbeelding verwijderd.

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen