facebook

Nieuw 'paro-protocol' in de maak: wat vindt u?

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Paro
Momenteel wordt de richtlijn Parodontologie - oftewel het 'paro-protocol' - vernieuwd. Nog tot 30 november kunt u reageren op het concept. Belangrijkste wijziging is dat de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI) wordt vervangen door de Periodieke Parodontale Screening (PPS). Deze screening is simpeler; ze is niet langer bedoeld om een diagnose te stellen maar om mogelijke vervolgstappen aan te geven.

De bestaande richtlijn uit 1998 was aan vervanging toe, omdat inmiddels meerdere partijen verantwoordelijk kunnen zijn voor de parodontale zorg. De rol van mondhygiënist is gegroeid en inmiddels is verwijzing naar een parodontoloog in heel Nederland binnen een redelijk straal mogelijk.

Wat vindt u ervan?

De KNMT nodigt tandartsen van harte uit te reageren op het concept van de richtlijn Parodontologie. Dat kan tot vrijdag 30 november 2018. Stuur uw commentaar naar ls@knmt.nl, dan geven wij het aan de NVvP door.

parodontologie
richtlijnen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen