facebook

Nieuwe data leergang voor tandarts met buitenlands diploma

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
2 minuten
29032 banner 728x400 thuis nl mondzorg met korting
Op 20 september start de vijfdaagse leergang Thuis in de Nederlandse mondzorg. Tijdens deze leergang leren tandartsen met een buitenlands diploma alles over het mondzorgproces in Nederland en de communicatie met de patiënt, het team en andere (mond)zorgprofessionals.

In Nederland staat de patiënt in de mondzorg centraal en werken verschillende mondzorgprofessionals samen. Dit maakt het, naast het wennen aan de Nederlandse cultuur, voor tandartsen uit het buitenland vaak lastig om snel te integreren. Maar ook voor praktijkhouders en hun team betekent dit dat tandartsen uit het buitenland extra begeleiding nodig hebben.

Speciaal voor tandartsen die nog niet zo lang in Nederland zijn

Om zowel de buitenlandse tandarts als de praktijkhouder en zijn team te ondersteunen, is de leergang Thuis in de Nederlandse mondzorg opgezet. Deze leergang richt zich op BIG-geregistreerde tandartsen met een buitenlands diploma die maximaal 5 jaar in Nederland zijn.

Programma en data

De leergang bestaat uit 5 vrijdagen waarop 5 verschillende thema’s uitgebreid behandeld worden door experts uit de mondzorg.

Datum Thema
20 september Van zorgvraag tot behandelplan
4 oktober Patiënten informeren en adviseren
1 november Delegeren, verwijzen en samenwerken
22 november Professioneel (be)handelen in de mondzorgpraktijk
6 december Help, een ontevreden patiënt!

Tandartsen die zich voor 1 juli aanmelden voor deze leergang ontvangen 10% korting.

KNMT wil bijdragen aan mondzorg van hoge kwaliteit

De afgelopen jaren zijn honderden tandartsen uit de Europese Unie in Nederland komen werken, omdat hier niet voldoende tandartsen worden opgeleid. KNMT-voorzitter Wolter Brands. 'Wij dringen bij de overheid al jarenlang aan op het uitbreiden van de opleidingscapaciteit, omdat de instroom uit het buitenland heel kwetsbaar is. We vinden dat een land als Nederland in haar eigen vraag naar tandartsen moet kunnen voorzien.
Maar zolang dat probleem niet is opgelost, willen we ervoor zorgen dat patiënten kunnen blijven rekenen op mondzorg van hoge kwaliteit. Vandaar dit initiatief.'

Naast taal ook cultuur en nonverbale communicatie van belang

Brands vervolgt: ‘Wat wij zien is dat in het buitenland opgeleide tandartsen over het algemeen technisch goed zijn opgeleid. Ook moeten tandartsen vanaf het begin Nederlands spreken. Maar een taal spreken is voor goede communicatie met de patiënt niet voldoende. Het gaat ook om het kunnen lezen van non-verbale communicatie en van omgaan met cultuurverschillen. Daar speelt deze leergang op in.’

Meer informatie een aanmelden

buitenlandse tandartsen
opleidingen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen