facebook

Nieuwe gezondheidswebsite voor Arabisch sprekende nieuwkomers

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Handen
Heeft u Arabisch sprekende asielzoekers in uw praktijk? En wilt u ze helpen aan goede (mond)zorg in Nederland? Verwijs ze dan naar de nieuwe, tweetalige website Gezondinnederland.info.

De website Gezondinnederland.info bevat algemene gezondheidsinformatie over veel verschillende thema's zoals verzekeringen, gezonde leefstijl, medicatie maar ook over mondzorg. De voertalen zijn Nederland en Arabisch. Binnenkort komt daar Tigrinya bij, zodat ook Eritrese vluchtelingen er terecht kunnen.

De website komt voort uit de Facebook-pagina Syriërs Gezond, die in 10 maanden tijd meer dan 9700 volgers heeft verzameld. De Facebook-groep en de website zijn een initiatief van Pharos, het expertisecentrum gezondheidsverschillen, en de GGD regio Utrecht.

Heeft u ideeën over mondzorg aan nieuwkomers in Nederland? Praat dan op 18 april mee bij Pharos.

 

asielzoekers
patiëntcommunicatie

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen