Nominaties Hokwerda Award 2017 bekend

28 september 2017

De ontwikkeling van een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor medische tandheelkundige interacties en een automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden. Dit zijn de ideeën die door de jury zijn genomineerd voor de Hokwerda Award 2017.

Wat de jury uiteindelijk het beste idee voor een duurzame tandartspraktijk vindt, zal blijken op het KNMT Studentencongres op vrijdag 6 oktober 2017 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.
De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid - van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en de winnaar krijgt hulp om zijn of haar idee in de praktijk te brengen.

De 2 genomineerden zijn:

  • Charlotte Hoogeveen (Mondzorgkunde Groningen): Automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden via Deep Learning.

  • Willem Rademacher (Tandheelkunde Amsterdam): De MTI-Scanner: Ontwikkeling van een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor Medisch Tandheelkundige Interacties.
     

Over de Hokwerda Award

De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de tandheelkundige groothandelsvereniging VGT. De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de arbeidsomstandigheden in de mondzorg praktijk verder verbeteren en zo bijdragen aan het welzijn van patiënten en beroepsbeoefenaren in de mondzorg.