Nt-GSK Bachelorscriptie Award voor onderzoek naar vulmaterialen

03 mei 2017
Winnaars Nt GSK Scriptieprijs 2017

De Groningse studenten Chris Dekker, Arjan Hofte en Martijn Koole zijn 2 mei op ACTA uitgeroepen tot winnaar van de Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017. Hun scriptie ‘De stijfheid van humaandentine, composiet en biodentine’ werd door de jury als beste van de zes genomineerde inzendingen gewaardeerd.

De drie studenten ontvingen de prijs, een bedrag van 1.000 euro, uit handen van Jack Plooij, lid van de Nt-redactieraad. Het feit dat er een duidelijke uitspraak werd gedaan en dat er iets onderzocht werd wat een belangrijk vooroordeel wegneemt, was volgens de jury doorslaggevend.

Lees de winnende scriptie ‘De stijfheid van humaandentine, composiet en biodentine’

De tweede prijs ging naar ACTA-studenten Anne-Christina Nassif en Martine van Mourik-Wijnhorst voor hun scriptie ‘Storytelling in de tandheelkundige voorlichting’.

De Nijmeegse studenten Emese van Pinksteren en Eline Veldhuis wonnen de derde prijs. Hun scriptie droeg de naam ‘Angry birds: is boosheid gerelateerd aan bruxisme?’

Dit jaar werd de Publieksprijs, de prijs voor de scriptie die door het publiek als beste wordt beoordeeld, voor het eerst op een andere manier uitgereikt. Waar de winnaar hiervan voorheen werd bepaald door het hoogste aantal decibel dat de zaal produceerde, konden dit jaar lezers van het Nt op ntdigitaal.nl een cijfer aan de verschillende scripties toekennen. Met een gemiddeld cijfer van 9,71 werd ‘Het effect van Elmex Erosion Protection op tandglazuur’ van Vadjiha Behbodi en Juliette Simons als beste beoordeeld.

Deelname aan de Bachelorscriptie Award staat open voor Bachelorstudenten tandheelkunde uit Groningen, Nijmegen en Amsterdam. Zij kunnen via de studie- of blokcoördinator van hun opleiding hun scriptie die is geschreven in het kader van een (derdejaars)opdracht in de bachelorfase, laten meedingen naar de prijs. Iedere opleiding mag maximaal drie scripties inzenden.

De jury, bestaande uit leden van de Redactieraad van het Nt, beoordeelt de inzendingen op geschiktheid voor nominatie en bewerking tot een artikel in het Nt. Een interview met de prijswinnaars is binnenkort te lezen in het Nt.

 

 

Lees meer over: studenten

0 reacties op Nt-GSK Bachelorscriptie Award voor onderzoek naar vulmaterialen