NT-Verhalenwedstrijd 2018: lees over de patiënten om nooit te vergeten

19 oktober 2018

Het was een probeersel, de eerste verhalenwedstrijd voor KNMT-leden die de redactie van het NT in juni uitschreef. Geen idee hoeveel leden hun pen vlot genoeg achtten om de handschoen op te nemen en te verhalen over de patiënt die ze nooit zijn vergeten.

Update 20-11-2019: lees en stem op de verhalenwedstrijd 2019

17 inzendingen

Toen de inzendingstermijn op 1 september sloot, waren er niet minder dan 17 verhalen binnen. Zijn dat er veel of weinig? Het overtrof in ieder geval onze verwachtingen.

Aangrijpend en komisch

Onder de inzendingen aangrijpende verhalen, en komische. Sommige hadden een serieuze ondertoon, anderen een kwinkslag. Op basis van door de jury opgestelde criteria – schrijfstijl, leesbaarheid, invulling van het onderwerp en meeslependheid – resteren 5 verhalen die in aanmerking komen voor de prijzen.

Winnaars in december bekendgemaakt

De Juryprijs is al bepaald, het is nu aan u om te jureren voor de Lezersprijs. De winnaars worden in het NT van december bekendgemaakt. De 5 genomineerde verhalen zijn, in willekeurige volgorde:

Tot 1 december stemmen

Met welke van deze 5 verhalen heeft u het meeste? Welk verhaal is het best herkenbaar, beroert u, laat u glimlachen? U kunt tot 1 december uw waardering uitbrengen.

Breng uw stem uit

2 reacties op NT-Verhalenwedstrijd 2018: lees over de patiënten om nooit te vergeten