facebook

NT-Verhalenwedstrijd 2019: de winnaars!

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Verhalenwedstrijd
Na twee edities kun je nog niet spreken van een traditie, maar de verhalenwedstrijd waarmee het NT in 2018 begon, heeft alles in zich om er wel een te worden. Ook dit jaar klommen weer veel tandartsen in de pen om hun visie op het thema ‘Eind goed, al goed’ op papier te zetten. En dat leverde verrassende verhalen op.

Aangrijpend, komisch, serieus of met een kwinkslag. De inzendingen voor de NT-Schrijfwedstrijd ‘Eind goed, al goed’ waren divers van aard, wat de taak van de jury niet eenvoudig maakte.

Door de verhalen te waarderen op de aspecten schrijfstijl, leesbaarheid, invalshoek en meeslependheid werden uiteindelijk de nummers 1, 2 en 3 bepaald:

  1. Bijna levend begraven door Jorden van Foreest                 
  2. Kersthaas door James Huddleston Slater
  3. Piercings en lichaamsversieringen door Anita Visser

Het verhaal Prut door Juliëtte van Oers viel buiten de top drie van de jury. Zij was echter wel de favoriet van de lezers van het NT. Die maakten in november en december gretig gebruik van de mogelijkheid online hun stem uit te brengen op het verhaal dat hen het meeste aansprak.

None

Gebruiken we voor: links in de lopende tekst

CTA

Gebruiken we voor: bij aanmelden of bestellen

Small

Gebruiken we voor: bij downloaden of "losstaande" link (bijv. onderaan een tekst, na een witregel)

Secondary

Gebruiken we voor: voorlopig niet in nieuwsberichten

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen