NVMKA deelt prijzen en onderscheiding uit bij najaarscongres

08 november 2018

Tijdens het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) op 1 november in Helmond, hebben enkele MKA-chirurgen en aios een prijs ontvangen. Gertjan Dicker werd benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging.

Uit handen van NVMKA-voorzitter Jan de Lange ontving Dicker een penning, waarmee hij tot Lid van Verdienste werd benoemd. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

BOOA Research Grant 2018

Zelf reikte Dicker - als voorzitter van de stichting BOOA - de BOOA Research Grant 2018 en de Aanmoedigingsprijs uit. De Research Grant werd gewonnen door Shankeeth Vinayahalingram, hoofdonderzoeker van de afdeling MKA-chirurgie van het Radboudumc. Hij doet onderzoek naar de rol van kunstmatige intelligentie voor het vaststellen van verhoogd risico op nervusletsel bij verwijdering van de M3.

De Aanmoedigingsprijs 2018 ging naar Rutger ter Horst - aios MKA-chirurgie aan Radboudumc – voor zijn onderzoek naar 3D-planning in de orthognatische chirurgie.

Prijzen voor voordrachten

De Stipendiumcommissie reikte 3 prijzen uit voor de vrije voordrachten die tijdens het najaarscongres werden gehouden. Van de 30 voordrachten ging de Marten Hut prijs 2018 naar Taco van der Meulen - aios MKA-chirurgie UMC Groningen - voor zijn voordracht 'Microbioom analyse laat zien dat de orale bacteriële samenstelling samenhangt met de speekselproductie'.

De Dento-Alveoliare prijs viel in handen van Brend Jonker - aios Erasmus MC Rotterdam -, voor zijn voordracht ‘Verschil in klinische en esthetische parameters bij enkeltandsvervanging in het front met en zonder Guided Bone Regeneration’.

De eervolle vermelding was voor Jeroen Dings - kaakchirurg in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond -voor de presentatie ‘Extraorale implantologie: betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van weke delen afgesteunde boormallen met en zonder benige fixatie’.

Total votes: 34

0 reacties op NVMKA deelt prijzen en onderscheiding uit bij najaarscongres