NZa: aantal aanvullende verzekeringen blijft stabiel

10 oktober 2017

Net als in 2016 heeft ook dit jaar zo’n 72 procent van de Nederlanders een aanvullende verzekering voor mondzorg. In totaal heeft ruim 84 procent van de Nederlanders een aanvullende verzekering, een fractie minder dan vorig jaar.

Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit in de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt. Opvallend is dat meer verzekerden dit jaar hebben gekozen voor een verzekering met beperkende voorwaarden waarvoor een lagere premie geldt. In 2015 koos 7,3 procent van de verzekerden hiervoor, dit jaar ligt dat percentage op 13,1.

In de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt vraagt de NZa zich ook af of de verzekeraars de zorgpremie kunnen blijven verlagen. Nu geven ze voor dat doel nog een deel van hun reserves terug aan hun verzekerden. Als de zorguitgaven blijven stijgen, is het maar de vraag of zij dit in de toekomst kunnen blijven doen. Een ander punt van aandacht voor de NZa is dat zorgverzekeraars hun verzekerden moeten helpen als er wachttijden zijn bij bepaalde zorgaanbieders. Een aantal verzekeraars zou hun verzekerden actiever kunnen bijstaan bij het vermijden wachttijden door middel van zorgbemiddeling en –advies. De NZa controleert de komende tijd hoe actief en snel zij dit doen. 

Marktscan Zorgverzekeringsmarkt

Total votes: 122

0 reacties op NZa: aantal aanvullende verzekeringen blijft stabiel