Onderzoek naar wensen en motieven jonge tandartsen

06 juni 2018

Hoe kijken jonge tandartsen aan tegen hun beroepsleven? Deze vraag wil Luuk van den Bosch  – zesdejaars student tandheelkunde aan ACTA –  in samenwerking met de afdeling onderzoek van de KNMT, beantwoorden in zijn afstudeerscriptie. Daartoe stuurt hij de komende maand aan tandartsen afgestudeerd tussen 2013 en 2017 een vragenlijst.

Uit eerder literatuuronderzoek concludeert Van den Bosch dat de huidige generatie tandartsen anders in het beroepsleven staat dan de vorige generaties. Zo hebben jonge tandartsen minder ambitie om een eigen praktijk te starten en hechten ze meer aan flexibiliteit en parttime werken. In combinatie met een trend van schaalvergroting in de mondzorg – door de opkomst van groepspraktijken en ketens – vraagt Van den Bosch zich samen met de KNMT af welke verwachtingen, motieven en wensen er leven onder jonge tandartsen over hun beroepsleven.

Over de uitkomsten wordt onder meer gepubliceerd in het Nederlands Tandartsenblad in augustus. De aangeschreven tandartsen worden van harte uitgenodigd de vragenlijst in te vullen. Des te meer respons, des te beter de resultaten.

Total votes: 48
Lees meer over:

0 reacties op Onderzoek naar wensen en motieven jonge tandartsen