facebook

Online systeem voor accreditatie bij- en nascholing tandartsspecialist: PE-online

Arjen
van
Driel
2 minuten
Computerapple
Per 6 januari 2020 gaat de accreditatie van bij- en nascholing van tandartsspecialisten digitaal, via het online systeem van PE-online. Kaakchirurgen en orthodontisten houden online behaalde nascholingspunten en overige activiteiten bij voor aanvraag tot herregistratie. De NVMKA en NVvO zorgen voor digitale accreditatie.

De Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA), de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO), de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS) hebben besloten voor de tandarts-specialisten met één geautomatiseerd systeem voor accreditatie te gaan werken. Eén applicatie met de naam ‘PE-Online’.

Start vanaf 6 januari 2020 in samenwerking met NVMKA en NVvO

Vanaf 6 januari 2020 kunnen alle tandarts-specialisten gebruik maken van PE-online voor het bijhouden van de behaalde nascholingspunten en het digitaal aanbieden hiervan bij de RTS voor hun aanvraag tot herregistratie. De nascholingspunten worden automatisch bijgeschreven door de aanbieders in het persoonlijk dossier. De NVMKA en de NVvO dragen zorg voor het digitaal accrediteren van de scholing. Alle nascholingspunten staan vervolgens overzichtelijk en digitaal bij elkaar in het persoonlijk dossier.

Kaakchirurg of orthodontist? Controleer of de RTS uw juiste e-mailadres heeft

Om toegang te krijgen tot het persoonlijke nascholingsdossier moet de RTS beschikken over het e-mailadres waarop de kaakchirurg of orthodontist bereikbaar is. Bij voorkeur een mailadres dat langere tijd (5 jaar) bestaat of meegaat.

Tandartsspecialisten ontvangen nadere informatie

Eind december 2019 hebben alle tandarts-specialisten hierover een brief ontvangen. De RTS en de wetenschappelijke verenigingen informeren alle kaakchirurgen en orthodontisten over PE-online op hun website.

Lees meer op knmt.nl/rts

Lees meer bij de NVMKA

Lees meer bij de NVvO

herregistratie
kaakchirurgen
orthodontisten
Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS)
tandartsspecialisten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen