Online training Dementie in de mondzorgpraktijk gelanceerd

09 november 2017

Er is een gratis online training over omgaan met dementie gelanceerd voor iedereen die werkt in de mondzorg.  Met de training ‘In de mondzorgpraktijk’ kunnen ze dementie eerder  herkennen en betere zorg geven aan patiënten met dementie. 

Deelnemers aan de training oefenen met situaties waar ze in de mondzorgpraktijk mee te maken krijgen als ze zorg leveren aan patiënten met dementie. Deze praktijksituaties zijn aangedragen door medewerkers zelf en zijn daardoor herkenbaar. De training is bedoeld voor het hele team, van receptionist tot tandarts.

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dementerenden wonen vaak thuis en willen zo lang mogelijk een gewoon leven leiden en blijven ook hun eigen tandarts bezoeken. De KNMT ontwikkelde daarom samen met Samen Dementievriendelijk deze online training. Wolter Brands, voorzitter van de KNMT: ‘Deze training helpt medewerkers in de mondzorgpraktijk dementie te herkennen, en laat op een heel praktische manier zien wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de praktijk prettig verloopt.‘

Meer over dementie en de online training

0 reacties op Online training Dementie in de mondzorgpraktijk gelanceerd