Ook in 2017 speciale BHV-trainingen voor de tandartspraktijk

04 januari 2017
Bedrijfshulpverlening

Om tandartspraktijken te helpen hun wettelijk verplichte bedrijfshulpverlening op orde te hebben heeft de KNMT speciale BHV-trainingen ontwikkeld. Deze vinden gedurende het jaar plaats in heel Nederland, op verschillende tijdstippen.

Elke werkgever, dus ook de eigenaar van een mondzorgpraktijk, is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming.

Risico’s liggen overal op de loer, ook bij de tandarts. Zo kan een patiënt onwel worden, kan er brand uitbreken of kan er een ongeval met een medewerker plaatsvinden. Daarom is het belangrijk dat bedrijven de risico’s goed in kaart brengen met een Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Die geeft inzicht in de risico’s op de werkplek en beschrijft welke maatregelen er nodig zijn om deze te voorkomen of verkleinen.

Voor risico’s die niet te voorkomen zijn is er de bedrijfshulpverlening (BHV). Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) biedt hulp als er op een bedrijf een incident is. Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen.

Speciaal voor BHV in de tandartspraktijk heeft de KNMT samen met Crisicom een aantal trainingen ontwikkeld. De BHV-training is zeer praktisch van opzet. Deelnemers gaan daadwerkelijk zelf aan de slag met reanimeren, ontruimen en brand blussen.

Na afronding van de training krijgen deelnemers het officiële certificaat van bedrijfshulpverlener. Hiermee voldoen praktijkhouders direct aan de wettelijke verplichting om een of meerdere BHV-ers in de praktijk te hebben. De trainingen leveren ook KRT-punten op.

Lees meer over:

0 reacties op Ook in 2017 speciale BHV-trainingen voor de tandartspraktijk