facebook

Ook KNMT eist verbod op sjoemelsigaret

Arjen
van
Driel
1 minuut
Roken
De KNMT is een van de 13 beroepsorganisaties die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft gevraagd de Tabakswet te handhaven. Inzet: sigaretten die bij het roken veel meer teer, nicotine en koolmonoxide afgeven moeten direct uit de markt worden gehaald.

Sigaretten bevatten meestal meer teer, nicotine en koolmonoxide dan toegestaan

Uit een recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat bij vrijwel alle merken sigaretten de norm wordt overschreden.

Tandarts ziet dagelijks gevolgen van roken bij mensen

De KNMT heeft zich destijds aangesloten bij de aangifte tegen de tabaksindustrie en is ook aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Voorzitter Wolter Brands: ‘De tandarts ziet dagelijks bij rokende patiënten de nare gevolgen van tabak. Roken leidt tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is verantwoordelijk voor 75% van de gevallen van mond- en keelkanker.’

Probleem eerder aanpakken en niet pas achteraf

Tandartsen leveren dagelijks hun bijdrage aan een gezondere samenleving. Dat blijft echter dweilen met de kraan open als de tabaksindustrie tegelijkertijd (jonge) mensen verslaafd blijft maken aan sigaretten en andere tabaksproducten.

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen