facebook

Ook tandartsen tekenen voor een Rookvrije Generatie

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Deflogo rvkinderspel hr rgb
De Alliantie Nederland Rookvrij, waarbij ook de KNMT zich heeft aangesloten, is gestart met een campagne waarmee het draagvlak in de samenleving voor een Rookvrije Generatie wordt omgezet in concrete actie.

De alliantie streeft er onder meer naar dat zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen, zoals sportvelden, speeltuinen en scholen, rookvrij zijn. Om dat te concretiseren worden vanaf 29 oktober mensen  opgeroepen om te tekenen voor zo’n rookvrije plek in hún buurt. Zo wordt hun bijdrage persoonlijk en relevant voor iedereen. In eerste instantie wordt, in een commercial op televisie, de sport als voorbeeld genomen. 

Overtuigen van een rookvrij beleid

Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Daarnaast wil de alliantie in een aantal gevallen de ‘digitale handtekeningen’ gebruiken richting sport- en speelomgevingen en gemeenten om het gesprek aan te gaan over het rookvrij maken van die plek.

Rookvrij ook op andere manieren steunen

Tandartsen kunnen de alliantie steunen door voor een rookvrije plek te tekenen. Maar ook op andere manieren kunnen ze  het initiatief voor een Rookvrije Generatie ondersteunen.

roken

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen