facebook

Oproep: kom naar KNMT-avond over tandenborstel van de toekomst!

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Knmt dental robotics 2
De KNMT houdt 30 september een informatieavond voor haar leden over Dental Robotics, die de mondzorg voor ouderen wil verbeteren met een innovatieve tandenborstel. KNMT-leden kunnen participeren in deze Delftse startup.

Borstel met mondstuk speciaal voor kwetsbare oudere  

Dental Robotics werkt aan een tandenborstel, speciaal voor kwetsbare ouderen, waaronder mensen met dementie. De borstel bestaat uit een handvat met een mondstuk dat zich aanpast aan het gebit van de gebruiker. Een masserende beweging van het mondstuk zorgt ervoor dat het hele gebit in dertig seconden wordt gepoetst.

Tandartsen worden betrokken bij verdere ontwikkeling borstel

De borstel is uitgebreid getest in verpleeghuizen, waar enthousiast wordt gereageerd, zoals te lezen viel in het Nederlands Tandartsenblad van augustus. Inmiddels zijn er meerdere zorginstellingen die hebben aangegeven het product  te willen gaan testen. De KNMT faciliteert een voorlichtingsbijeenkomst van de startup over de nieuwe borstel. Doel hiervan is om tandartsen te betrekken bij de doorontwikkeling en financiering van het product.

KNMT-leden kunnen exclusief participeren in Dental Robotics

Dental Robotics komt voort uit een afstudeeropdracht van Joppe van Dijk, die Industrial Design Engineering aan de TU Delft studeerde en zich bij ACTA verdiepte in allerlei facetten van het tandenpoetsen. Hij wil rond zijn bedrijf een kennis- en ervaringsnetwerk van tandartsen opbouwen. Van deze tandartsen wordt gevraagd mee te denken met het bedrijf en mee te financieren. KNMT-leden wordt de exclusieve mogelijkheid geboden te participeren in de eerste financieringsronde van Dental Robotics.

Voorlichtingsbijeenkomst op 30 september op KNMT-bureau

Tijdens de bijeenkomst op 30 september op het KNMT-bureau wordt onder andere uitgelegd wat de participatie van tandartsen inhoudt en is er de mogelijkheid de borstel te testen. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

18.30 uur: inloop en lichte avondmaaltijd

19.30 uur: aanvang bijeenkomst

  • Welkom door KNMT-bestuurslid Richard Kohsiek, met korte toelichting over het KNMT-beleid op het punt van de mondzorg voor ouderen.

  • Presentatie van Daan Domhof en Joppe van Dijk van Dental Robotics over hun product, het bedrijf, de toekomstplannen en de mogelijkheden tot participatie.

  • Ruime gelegenheid om de borstel te testen.

21.00 uur: Afsluiting met een drankje en gelegenheid tot napraten

Aanmelden voor de bijeenkomst

Geïnteresseerde KNMT-leden kunnen zich aanmelden via: congresbureau@knmt.nl

kwetsbare groepen
ouderen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen