Ouderendag: verspreid de ‘boomerang’-kaart

22 september 2016
Ansichtkaart ouderen

Veel ouderen gaan niet meer op controle bij de tandarts. Net als vorig jaar vraagt de KNMT aandacht voor dit probleem op Nationale Ouderendag op vrijdag 7 oktober. Doe mee en verspreid de speciale ansichtkaarten.

Om meer bewustzijn te creëren voor het belang van goede mondzorg ook op latere leeftijd stelt de KNMT sets ansichtkaarten beschikbaar aan al haar leden. Doel van de ansichtkaart is om bezoekers van een tandartspraktijk te prikkelen met de vraag: ‘Hoe lang is úw vader of moeder al niet bij de tandarts geweest?’

Spreek simpelweg je ouders aan

Op de kaart staat het lage aantal ouderen dat de tandarts bezoekt en wordt het belang ervan dat wel te blijven doen benadrukt. Ten slotte maakt de kaart duidelijk wat iedereen kan doen om ouderen te stimuleren hun gebit te laten controleren door simpelweg de ouders erop aan te spreken.

Bekijk de ansichtkaart

Bestel hier gratis setjes ansichtkaarten

In actie voor ouderen

De kaartenactie maakt onderdeel uit van een waaier aan acties die de KNMT, veelal samen met andere organisaties in de mondzorg, onderneemt om de mondgezondheid van kwetsbare ouderen in Nederland te verbeteren.

Kijk ook op KNMT.nl/ouderen

Lees meer over: ouderen

0 reacties op Ouderendag: verspreid de ‘boomerang’-kaart