Overleg over taakherschikking vastgelopen

06 april 2018

De KNMT heeft minister Bruins laten weten het te betreuren dat ANT en NVM zich hebben teruggetrokken uit het beoogde gezamenlijke overleg over taakherschikking. De KNMT was graag met hen tot een werkbare oplossing gekomen voor de problemen die het door de minister beoogde experiment met zich meebrengt. De KNMT pleit tegelijkertijd nogmaals uitdrukkelijk voor aanpassing van het experiment, ook bij de Tweede Kamer.

Minister Bruins liet eerder weten alleen open te staan voor aanpassing van zijn beoogde maatregel als de betrokken mondzorg-partijen daar onderling uit zouden komen. De KNMT heeft vervolgens de handschoen opgepakt en de ANT en NVM uitgenodigd tot een vergelijk te komen. Inzet van de KNMT daarbij was om de meest ingrijpende gevolgen van de maatregel te beperken. Zowel ANT als NVM hebben echter laten weten niet in overleg te willen gaan.

De KNMT heeft de minister per brief laten weten dit te betreuren. In de brief vraagt de vereniging de minister ook om alsnog te reageren op haar inhoudelijke bezwaren tegen de geplande maatregel.

Lees de brief aan minister Bruins (pdf)

Minister Bruins zal de maatregel waarschijnlijk op 20 april aanstaande aan de Tweede Kamer bekend maken. Daarom voert voorzitter Wolter Brands de komende weken ook overleg met Tweede Kamerleden. Zij kunnen na publicatie van de maatregel er nog over in gesprek met de minister.

Total votes: 45
Lees meer over: taakherschikking

0 reacties op Overleg over taakherschikking vastgelopen