facebook

Partijen willen samen oplossing zoeken voor voeren BIG-nummer

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Tandartspraktijk
Recent is er in de zorg grote onrust ontstaan rondom het zichtbaar voeren van het BIG-nummer. Daarover zijn het ministerie van VWS, de beroepsgroepen, waaronder de KNMT, werkgevers, Zorgverzekeraars Nederland en de Patiëntenfederatie vrijdag 22 maart met elkaar in overleg getreden. In het overleg is afgesproken dat de partijen een oplossing willen met aandacht voor de administratieve lasten, waarbij voldoende tijd is voor implementatie.

De partijen streven ernaar om binnen enkele maanden tot een oplossing te komen. Dit leidt mogelijk tot een nieuwe maatregel. Totdat die er is, zal de IGJ niet handhaven op het zichtbaar voeren van het BIG-nummer.

De KNMT is blij dat het ministerie inziet dat er betere, werkbaarder afspraken gemaakt moeten worden rondom de invoering van de BIG-vermelding. Eerder riep ze samen met andere partijen op om geen overbodige en onnodige administratieve lasten op te leggen rondom het verplicht bekend maken van het BIG-nummer en vroeg ze om uitstel van de invoeringsdatum van de nieuwe eisen. 

Achtergrond van de maatregel is grotere transparantie en duidelijkheid voor de patiënt. Via het BIG-nummer is een BIG-geregistreerde zorgverlener eenvoudig terug te vinden in het BIG-register. De registratie geeft (toekomstige) patiënten de zekerheid dat een BIG-geregistreerde zorgverlener bevoegd en voldoende gekwalificeerd is. 

 

belangenbehartiging
BIG-registratie
Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen