facebook

Pas op voor frauduleuze vacaturebemiddeling

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Liegen leugenaar fraude
KNMT Ledenservice heeft recent meerdere meldingen gekregen van leden die benadeeld zijn door bedrijven die zich voordoen als vacaturebemiddelaars. Ze bieden aan medewerkers te zoeken tegen een vergoeding. Deze vergoeding wordt in rekening gebracht, maar met geschikte kandidaten komt het wervings- en selectiebureau niet.

Vaak lijkt het aanbod van de bewuste bedrijven aantrekkelijk, omdat ze beweren te werken op basis van ‘no cure, no pay’. Achteraf blijkt die belofte vaak loos.

Twee tips om ellende te voorkomen

Overweegt u met een bemiddelingsbureau in zee te gaan, zeg dan niets toe alleen op basis van een telefoontje of e-mail. Vraag altijd eerst om een schriftelijke overeenkomst met de bemiddelings- en betalingsvoorwaarden en neem pas daarna een besluit. 

Wilt u niet benaderd worden door bemiddelingsbureaus, neem dan de volgende regel in uw vacaturetekst op: "Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld".

Bij twijfel, bel Ledenservice

Heeft u toch nog twijfels? Stuur een e-mail aan KNMT Ledenservice, Whatsapp via tel. 030 60 76 203 of bel 030 60 76 380. 

vacaturebank
vacatures
praktijkzaken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen