facebook

Portaal gelanceerd voor integriteitstoets zorgaanbieders

Arjen
van
Driel
1 minuut
logo Zorgverzekeraars Nederland
Zorgverzekeraars kunnen voortaan op één plek terecht voor de verplichte toetsing van de integriteit van zorgaanbieders met wie ze een contract willen aangaan.

In opdracht van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft Vektis daarvoor onlangs het portaal Raadpleging Integriteit Zorgaanbieders (RIZ) geopend.

De KNMT is in een goede samenwerking betrokken geweest bij de regels rondom het RIZ-portaal. Zo zijn er regels over het gebruik ervan en de privacy van zorgaanbieders. Een voorbeeld van de punten die op verzoek van de KNMT zijn aangepast is de geautoriseerde toegang van een beperkt aantal medewerkers van zorgverzekeraars. Ook moeten gebruikers (mede) op voorspraak van de KNMT een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. De regels worden ook nog voorgelegd aan de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College Bescherming Persoonsgegevens).

Voordat zorgverzekeraars bijvoorbeeld een contract aangaan met een zorgaanbieder controleren zij een aantal specifieke aspecten van die zorgaanbieders (bijvoorbeeld de bevoegdheid van een zorgaanbieder en/of diens financiële betrouwbaarheid). Zorgverzekeraars zijn dit verplicht te doen op basis van de Wet Financieel Toezicht. Doel ervan is mede om de belangen van patiënten te beschermen.

Voor de komst van het RIZ moesten de verzekeraars een aantal afzonderlijke bronnen raadplegen voor de integriteitstoetsing. Zorgverzekeraars krijgen door middel van het nieuwe portaal geen toegang tot meer gegevens dan voor de inwerkingtreding van het RIZ. Ook worden er geen gegevens opgeslagen.

phadrehunavigejavudoriphitewivejeposwepatrunecliwraswispaniswatrutriprustuthuwogesunasledokushuwroprekageprethutromiwrucuwethinodilavukuwriwigeprimucrumestedroclutreclistepimacoclejanithebodewestohurohosolotrujuphofra
zorgverzekeraars

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen