Praat mee over mondzorg aan nieuwkomers

28 februari 2017
Handen

Taal-, cultuur en andere barrières maken het niet altijd makkelijk om goede mondzorg te kunnen bieden aan nieuwkomers in Nederland. Heeft u ideeën wat tandartsen kan helpen om die barrières weg te nemen en wél tot die goede mondzorg te komen? Neem dan deel aan de speciale bijeenkomst van Pharos.

Pharos, het expertisecentrum gezondheidsverschillen, ontwikkelt producten die zorgverleners kunnen helpen bij het verlenen van goede zorg aan asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfstatus.

Het gaat om producten die helpen cultuurverschillen te overbruggen, die inspelen op laaggeletterheid en beperkte gezondheidsvaardigheden of bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van ingewikkelde onderwerpen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in kennissessies of voorlichtingsmaterialen.

Om ervoor te zorgen dat Pharos producten ontwikkelt waaraan de tandarts en de mondhygiënist – en daarmee de patiënt - daadwerkelijk iets heeft, organiseert het centrum een focusgroep. 

Heeft u ideeën over mondzorg aan deze doelgroep? Meld u dan aan! De focusgroep met tandartsen en mondhygiënisten vindt plaats op dinsdag 18 april, 10.30-12.30 uur bij GGD/GHOR Nederland, Zwarte Woud 2 in Utrecht. Er zijn vacatiegelden voor deelname aan deze bijeenkomst.

Wilt u deelnemen of heeft u vragen? Neem contact op met Renske Neumann, beleidsadviseur kwetsbare groepen bij de KNMT.

Lees meer over: asielzoekers

0 reacties op Praat mee over mondzorg aan nieuwkomers