facebook

Prothesebeleid CZ aangepast op verzoek van KNMT

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Prothese3
CZ heeft besloten dat de Zorgovereenkomst Tandprothetiek 2019 niet geldt voor de partiële prothese. Dit besluit volgt na gesprekken met het veld en intensief contact met de KNMT. CZ laat weten dat voor de partiële prothese gewoon het maximumtarief van de NZa wordt vergoed voor zover de kosten onder de aanvullende verzekering vallen. Het eventuele restantbedrag kan vervolgens bij de patiënt in rekening worden gebracht.

Geen restitutiepercentage in mindering bij naturapolis

Daarnaast heeft CZ besloten dat geen restitutiepercentage in mindering zal worden gebracht bij patiënten met een naturapolis, die behandeld worden door een tandarts zonder overeenkomst met CZ. Deze aanpassing geldt enkel voor 2019. CZ is van mening dat zij de verzekerden vooraf nog beter had kunnen informeren en dat dit niet nadelig mag zijn voor haar verzekerden.

Zorgovereenkomst in positieve zin aangepast

De Zorgovereenkomst Tandprothetiek 2019 wordt door CZ in positieve zin aangepast. De tandartsen die reeds een overeenkomst hebben gesloten, worden op korte termijn door CZ per brief geïnformeerd. Er wordt geen nieuwe overeenkomst aangeboden, omdat het een verbetering van de lopende overeenkomst betreft.

Lees meer over de CZ-overeenkomst

zorgverzekeraars

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen