Radiologie: regel uw nascholing!

24 augustus 2017

Als toezichthoudend tandarts-stralingsdeskundige bent u verantwoordelijk voor de stralingsbescherming binnen de praktijk. Het bijhouden van de kennis over stralingsbescherming binnen de tandheelkundige radiologie, door middel van periodieke nascholing, is daarbij vereist. De KNMT-Academy helpt u daarbij.

Voor de tandarts

Heeft u meer dan vijf jaar geleden uw tandartsdiploma of diploma stralingshygiëne 5 A/M gehaald? Dan raden wij u aan een opfriscursus te volgen bij de KNMT Academy. Uit het nieuwe Besluit Stralingsbescherming en de daarop aansluitende nieuwe KNMT-praktijkrichtlijn tandheelkundige radiologie volgen duidelijke veranderingen binnen de tandheelkundige praktijk. In één avond brengen we u de recente ontwikkelingen bij en werken we aan een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling. U ontvangt een certificaat.

Let op: u kunt zich momenteel niet aanmelden voor deze opfriscursus; de twee geplande cursussen zijn vol. Binnenkort volgt een nieuwe datum/locatie.

Voor de assistent

Vanaf 1 januari 2018 is een externe opleiding radiologie verplicht voor (preventie)assistenten die röntgenfoto's maken, tenzij ze beschikken over een MBO-diploma. Uiteraard moet in het kader van taakdelegatie de bekwaamheid continu getoetst worden door de opdrachtgever, in dit geval de tandarts. De KNMT Academy biedt deze additionele cursus aan. Inmiddels hebben meer dan 1250 assistenten de cursus gevolgd.

Schrijf uw (preventie)assistent snel in!

Meer weten?

Alles over de richtlijn tandheelkundige radiologie

Lees meer over:

1 reactie op Radiologie: regel uw nascholing!