facebook

Regels telefonische klantenservice gewijzigd

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Telefoon
Heeft u voor uw patiënten een telefonische klantenservice? Houd er dan rekening mee dat de regels voor klantenservice-tarieven per 1 juli 2017 zijn gewijzigd. U mag geen informatietarief per minuut meer rekenen.

Van een klantenservice is sprake als patiënten van u via 0900-, 0906- of 0909-nummer contact met de praktijk kunnen opnemen met bijvoorbeeld een vraag of klacht over een bij hen verrichtte behandeling of het maken van een afspraak. Heeft u geen apart klantenservicenummer voor patiënten, maar bellen zij via een algemeen informatienummer? Ook dan gelden de gewijzigde voorwaarden.

Die komen erop neer dat sinds 1 juli geen informatietarief per minuut meer mag worden gerekend. Een patiënt die contact opneemt met uw klantenservice of algemene informatienummer, betaalt alleen zijn gebruikelijke gesprekskosten, het zogeheten verkeerstarief. Dit als gevolg van een uitspraak van het Europese Hof. Die vindt dat klantenservice een essentieel onderdeel is van een product of een dienst. Een klant die een product of een dienst koopt, koopt daarmee ook toegang tot de klantenservice.

Het tarief voor uw klantenservice kunt u bijvoorbeeld als volgt vermelden: “De kosten voor dit gesprek bedragen uw gebruikelijke belkosten.” Mocht u op uw website verwijzen naar de klantenservice van een ander bedrijf, zoals de factoringmaatschappij waar u mee werkt, vergeet dan de tekst eventueel aan te passen aan de nieuwe situatie.

patiëntcommunicatie
praktijkzaken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen