facebook

Roy Koster: ‘Eigenlijk nooit klaar met werken’

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Coverinterview
Ondernemen en bezig zijn met mensen zijn de drijfveren voor Roy Koster bij het uitoefenen van zijn vak. En hij vindt het fijn dat hij als ondernemer zelf in de hand heeft welke kant hij opgaat.

Waarom tandarts?

“Dat wil ik al sinds mijn tiende. Toen ik heel klein was, wilde ik in het ziekenhuis werken. Mijn opa legde, toen ik wat ouder was, uit dat je beter kunt gaan ondernemen. En in de medische branche kon ik dat het beste als tandarts doen. Ik ben toen met een tandarts gaan meelopen en was verkocht.”

En waarom dit vak?

“De combinatie van ondernemen en bezig zijn met mensen. En ik vind het uitdagend dat je een probleem vaak heel snel moet oplossen. Ook ben je als praktijkeigenaar eigenlijk nooit klaar met werken en dat vind ik fijn. Ik heb zelf in de hand welke kant ik op wil, wat mijn visie is en welke kant ik op ga. Ik heb nu twee praktijken in Elburg: voor algemene tandheelkunde en implantologie en voor esthetische tandheelkunde. Daar maak ik veel facings en doe ik ook botox en fillers.”

En de minder leuke kanten?

“Schoonmaken en preventie vind ik het minst leuk, dat besteed ik uit aan de mondhygiënist of preventie-assistent. Dat werk vergt ook veel tijd die ik in mijn ogen beter kan gebruiken voor mijn differentiaties.”

Welke behandeling niet?

“Die waarover ik me niet zeker voel. Dan werk ik samen met een kaakchirurg uit Heerenveen die deskundig is op het gebied van implantologie. En behandelingen waar ik niet achter sta. Als iemand een kunstgebit wil, terwijl ik dat niet nodig vind, bijvoorbeeld.”

Is er meer dan werk?

“Mijn gezin! Ik ben vader van vier jonge kinderen. Daarnaast sport ik elke dag en ga ik graag met mijn vrouw, die influencer is, naar feestjes.”

En uw grootste blunder?

“Ik ben ooit een behandeling met facings gestart waar ik geen goed gevoel bij had. De patiënt was al bij zes tandartsen geweest die het volgens haar allemaal verkeerd hadden gedaan. Toen we klaar waren, was ze nog niet tevreden. Achteraf zat er veel meer achter, maar ik was nog niet zo lang afgestudeerd en besloot de behandeling te doen. Als ik nu een slecht gevoel ergens bij heb, begin ik er niet aan.”

Het eigen gebit?

“Ik heb nog nooit een gaatje gehad en één keer een verstandskies moeten laten weghalen. Verder bleek ik mijn tanden wel eens, en that’s it.”

Uw mondzorgrituelen?

“Ik poets twee keer per dag elektrisch en één keer ’s middags met de hand, ’s avonds stoker ik. Heel braaf, dus.”

En in de  toekomst?

“Digitaliseren en robotiseren zijn echt mijn ding. Zo ben ik heel enthousiast over X-guide: een genavigeerde manier van implanteren. Daar ga ik me verder in verdiepen.”

Tekst: Laura van Paesschen // Beeld: Rob ter Bekke

Coverinterview (NT)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen