Scholing nodig voor herregistratie? Regel het op tijd

12 november 2019
Terug naar de schoolbanken

Eens in de 5 jaar moeten tandartsen hun registratie in het BIG-register vernieuwen. Heeft u weinig gewerkt en denkt u niet te kunnen voldoen aan de urennorm voor herregistratie? Regel dan tijdig scholing om in aanmerking te komen voor een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Daarmee kunt u zich dan alsnog laten herregistreren.

Urennorm: 2080 uur werken als tandarts in 5 jaar

Om herregistratie aan te vragen moet u kunnen aantonen voldoende uren als tandarts gewerkt te hebben. In een periode van 5 jaar moet u 2.080 uur als tandarts werkzaam zijn geweest, oftewel gemiddeld 8 uur per week.

Te weinig gewerkte uren met scholing te 'compenseren'

Loopt uw BIG-registratie af en voldoet u niet aan de urennorm voor herregistratie? Dan kunt u scholing volgen bij ACTA Dental Education. Als u de scholing met succes afrondt, dan krijgt u een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Heeft u een Periodiek Registratie Certificaat dan vervalt de urennorm als herregistratie-eis. 

Periodiek Registratie Certificaat behalen met toets of scholing

Een Periodiek Registratie Certificaat haalt u door te slagen voor een toets of door met goed gevolg scholing te volgen. De toetsing duurt een dag maar vraagt daarnaast voorbereidingstijd.

Periodiek Registratie Certificaat ouder dan 2 jaar niet meer geldig voor herregistratie

Begin overigens ook weer niet te vroeg met de scholing: een Periodiek Registratie Certificaat mag op het moment van herregistratie niet ouder zijn dan 2 jaar!

Lees meer over herregistratie als tandarts 

Total votes: 14

0 reacties op Scholing nodig voor herregistratie? Regel het op tijd