facebook

Scholing nodig voor herregistratie? Regel het op tijd

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Terug naar school student
Eens in de 5 jaar moeten tandartsen hun registratie in het BIG-register vernieuwen. Heeft u weinig gewerkt en denkt u niet te kunnen voldoen aan de urennorm voor herregistratie? Regel dan tijdig scholing om in aanmerking te komen voor een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Daarmee kunt u zich dan alsnog laten herregistreren.

Urennorm: 2080 uur werken als tandarts in 5 jaar

Om herregistratie aan te vragen moet u kunnen aantonen voldoende uren als tandarts gewerkt te hebben. In een periode van 5 jaar moet u 2.080 uur als tandarts werkzaam zijn geweest, oftewel gemiddeld 8 uur per week.

Te weinig gewerkte uren met scholing te 'compenseren'

Loopt uw BIG-registratie af en voldoet u niet aan de urennorm voor herregistratie? Dan kunt u scholing volgen bij ACTA Dental Education. Als u de scholing met succes afrondt, dan krijgt u een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Heeft u een Periodiek Registratie Certificaat dan vervalt de urennorm als herregistratie-eis. 

Periodiek Registratie Certificaat behalen met toets of scholing

Een Periodiek Registratie Certificaat haalt u door te slagen voor een toets of door met goed gevolg scholing te volgen. De toetsing duurt een dag maar vraagt daarnaast voorbereidingstijd.

Periodiek Registratie Certificaat ouder dan 2 jaar niet meer geldig voor herregistratie

Begin overigens ook weer niet te vroeg met de scholing: een Periodiek Registratie Certificaat mag op het moment van herregistratie niet ouder zijn dan 2 jaar!

Lees meer over herregistratie als tandarts 

herregistratie
scholing
Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen